másról

stemplik

2010 (1) ajánló (14) álarc nélkül (1) álom (2) álruhás túra (2) aranka (5) bak fitty (2) bannolás (2) báttyó dajdaj (1) báttyó szájjky (1) bebólint szidy (5) béla bátya (1) benő (1) benyeli urna (1) betegség (1) bevág bunda (5) bevág butellácska (4) blogger (2) bobipettinzon gyulus (2) borítékolás (1) bredpitt bandi (1) come back (1) csárlisín karcsi (1) csuporszáj jánuszka (2) dalhuszár gejl (2) davidson szindróma (1) délnyugat rozál (1) demokrácia (3) dezső (26) dimenzióváltás (1) disztópia (2) dubajozás (1) dzseneniszton julika (2) dzsordzsklúni béla (1) egzitpól (1) émivájnó ancsika (1) evelin (1) farok (4) fauszt (1) fidesz (1) figyelm (1) fricitáp (5) frustratio (1) gyomorrontás (1) győzike (1) gyülekezet (1) hájfelni májfolt (1) halivúd (1) helyreigazítás (1) hir (40) hit (1) hóth ratyi (1) hülyesztori (1) húsvét (1) ildi néni (1) interjú (1) isten (1) jakuza (1) jobbik (2) jolán (2) jövő (2) kamu rohadt (1) kanca pata (7) kéményseprő (1) királyi tv (1) kispacni állottpuna (1) klajudia (2) kommentelők (1) kórház (1) kormai misztika (2) közélet (3) kravács (6) krisztus (1) krueger emánuelle (1) kurvák (1) lajcsi papó (2) lajos (24) lakájmédia (1) ledér cedér (2) linzilohen rózsika (1) locsoló versek (1) maddie (1) malackaraj (1) mancika (2) matild (1) mese (1) mettyúvón ica (5) mihajéla (1) modell (2) mszp (1) navi (1) nedveczky lónyál (1) nemkő bráner (4) nokiás doboz (1) nyitobeszéd (1) nyitrai főmogul lapát (2) nyomuldegáz beó (1) odin (1) ojabun (1) oligarcha (1) operabál (2) orvos (1) pártok (1) pataky attila (1) pénis (1) pléhtoj (1) pöcshi ellenshég (1) polgárok (2) préták (1) prostitúció (1) pufi májk (1) puki csuka (2) rege adalfréd (2) romantica (10) rondaliba hoki (2) saga (37) seggbeteszi rita (3) senkilend tövismadarai (1) sóher lófej (7) szavazók (1) száz euró (1) szellemirtás (1) szerelem (11) szittya (2) szleng (5) szolgálati közlemény (1) szünet (2) tájgervúdsz tibi (1) tájmsz (6) társadalom (3) tekla péla (7) tervek (13) tipizálás (2) tódor (8) tótékolás (1) undok lecó (2) vágasi rés (2) válaszlevél (1) választás (1) választások (1) választók (1) varánusz pállottka (2) végbél (1) viktor (2) virág (1) vízperverz gyuri (1) voksolás (1) zene video (4) zsellér rocky béterv (6)

gájricsi

Gájricsi Dezső: Vadmagyar szkíta hazánkfija. Álbijonból frissen Hungárijába szakadt büszke honfitárs.(amúgy egy Tourette-szindrómás barom.) Amit/akit utál: Az Asszonyt (Maddie,akit csak így hív), a világot, Lajost, Klajudiát, Tódort, a ratyikat, az idegenszívűeket +Téged. Amit/akit szeret: a turulmadarat, a csodaszarvast, Csaba királyfit(csillagösvényestül-mindenestül), Árpád vezérünket nagyon, a Vereckei-hágót, a kerecsensólymot(de ez ugyanaz, mint a turul) árpádsávokat, íjászatot, kumiszt, Attilát Isten ostorát, (de a kardját is) őskutatást, mélymagyarkodást, a hét vezért, Leventét Hunort,Taksonyt, Zoltát, Vazult, Gézát, az árpádházi királyokat úgy amblok, na meg a többi Magunkfajtát. Lajosom: vadmagyar, de nem szkíta. Ez mindent elmond róla.

lászt csevej

  • -Tom-: @paneltigris 1: Kösz, hogy erre tévedtél Tigris :) (2011.04.11. 09:21) Romantica-csenel: A mikropénisz, a Béla meg a Dezső exe
  • paneltigris 1: Fogalmam sincs hogy keveredtem erre az oldalra, de beszarás volt a történet! Nagyon jót röhögtem, ... (2011.04.10. 07:58) Romantica-csenel: A mikropénisz, a Béla meg a Dezső exe
  • -Tom-: @tesz-vesz: Köszönöm szépen. Azt hiszem, ez a legszebb bók, amit mostanában kaptam. Érzelmeket ki... (2011.03.07. 09:47) Óperabál - Lájv
  • tesz-vesz: @tomsawyer: keresőben találtam rá, minő meglepteés dátumot nem néztem nem érdekel az a szó, és má... (2011.03.05. 12:37) Óperabál - Lájv
  • -Tom-: @tesz-vesz: Azért valami nagyon érdekelne, Tesz-vesz. Remélem nem veszed sértésnek ezt a kommentet... (2011.02.23. 18:02) Óperabál - Lájv
  • -Tom-: @tesz-vesz: {nagyon nevet} Ne dicsérj! Elbízom magamat. :D Nem nagyon vagyunk egymásra ráhangoló... (2011.02.14. 10:40) Óperabál - Lájv
  • tesz-vesz: @tomsawyer: rohadt idegesítő vagy! kérdeztél vmit én mondtam h nem ebben nicsn semmi humoros! (2011.02.14. 09:47) Óperabál - Lájv
  • Utolsó 20

pontos gergely tájm

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2010.04.04. 16:56 gájricsi dezső

Locsoló-verseny

Minden szkíta vértestvéremnek vivát, az áprilisi napfénytől ragyogó Őshazában! Az Asszonnyal(az én urna-társbérlőmmel, a Madge-gel)mostanában néprajzos vonalon nyomulunk. Ő már igen tiszteli a szittya hagyományokat, mondhatni hagyományőrzővé vált, én meg mindig is az voltam. Na, meg a veszélyt is "szeressük", ugye, márpedig a néprajzért általában kiátkozással fizetnek a Magukfajták a Magunkfajtáknak… Ahogyan az egyik csodálatos tehetségű zsurnaliszta is megmondta már,  a Hanuka szent ünnep, (burkolt antiszemitizmus befigyelt) úgy még inkább szakrális, de piszok módra a Húsvét, és annak összes velejárója. És hopp!  Itt lehet átkötni a gyönyörű bevezetőmet teljesen spontánul, mert a húsvéti locsoló hagyományokat aztán végképp kuporgatni kell, nehogy elvesszenek. A nép fiainak száján születik a sumér-mítosz, amit akárcsak a Csodaszarvas regéjét, szájról-szájra örökítenek a hősök, akik most megmérkőznek legott.
 
Első versenyzőnk Józsi. Prosztata problémákkal küzd, emellett kínosan szókimondó. Mindezt némi fenyegetőző stichhel vegyíti:
 
Ajtó mellett állok,
Piros tojást várok,
Ha nem adtok piros tojást,
Oda is pisálok!
Józsi után következzen a mai kor gyermeke, Normann (szép, ősi szkíta név), aki a technika szerelmese. Az informatika fellegvárában roppant okos dolgokat művel, mert ért hozzá, ezért mi mind irigyeljük őt, de nagyon. Kissé gejl módon udvarol, az igaz, de csak a rend kedvéért teszi, senkit ne tévesszen meg. A lóvé a végső célja, nem a pina:
 
Szájbergyerek vagyok,
Neten locsolkodok,
Megadom a számlaszámom,
Utald a pénzt, kis virágom!
Armand, a modoros ki nem maradhat. Elegáns stílussal önt, kisujj behajlítva 45fokos szögben. Orrhangon raccsolva kántálja a versikét, és kicsit már be van gyulladva a szeme a lornyontól. :
Meglocsolom önt,
Ha még valamit önt!
És Armand amikor szerelmes, operett-bonviván szerepkörben, á la Mágnás Miska:
Van nekem egy kis pacsulim,
Leloccsantom magát,
Ha egy kicsi mázlija van,
Szereti a szagát!
Jöjjön Edömér, a szexista. Egy gondolat bántja a pina. Egyébként a kopasz menyecskéket szereti, szopatós álarcban, de ezt leírni is szégyen, szégyen, szégyen:
Szeged felől jön a gőzös,
Oda öntök, ahol szőrös!
A sértett Bagyula Béla ki van ábrándulva a mindenségből. Többek között az öntözésből is. Kicsit a nyuszi esete forog fenn nála, aki elment a medvétől kölcsönkérni a porszívóját. Aki ismeri a viccet tegye fel a kezét:
Házunk előtt nagy a fű,
Nem fogja a kasza,
Locsoljon meg benneteket,
Az apátok fasza!
A kisember következik, Csinovnyik János. A válság begyűrűzött és ez őt mélyen érinti. Nem lehet figyelmen kívül hagyni panaszát, kéretik megértőnek lenni és a szociális hálót kifeszíteni:
Anyám tyúkja baszik tojni,
Azért jöttem locsolkodni!
Illetve amikor Jani politizál is:
Válság ide, válság oda,
Leöntelek, most vagy soha!
Az álgárdista Gábor, aki súlyosbításképpen infantilis is. Burkolt fenyegetőzés esete forog fenn. Vigyázat! Szavazatot is gyűjt, nem csak csokinyulat, piros tojást, napos csibét:
Én vagyok a tini nindzsa
Kezemben a kölnis findzsa,
Ha nem kapok piros tojást,
Szétverem az egész lakást!
Bigbrother Zsanett Szabija csak ezzel loccsant. Enyhe retro utánérzés. És most mélázzunk egy percet a kertévék hőskorán:
Tele van a hajad kosszal,
Meglocsollak Domesztosszal!
 
 És az ősretró, kommunista szocionista legalja, Gyulus. Népnemzeti, agrár téeszcsé vonulat:
Zúg a traktor, szánt az eke,
Evtársnő, permetezhetek-e?
Mindennek az ellentéte, a liberális, diszkrimináció-ellenes szabadságharcos Alajos, némi környezetvédő flessel spékelve. Avagy a Szivárványharcos kikötött a Dunakanyarban:
Kertünk végén folyik el a kanális,
Meglocsollak, téged is, meg Anyád is!
 
Pista félős gyerek. Ijedten pislog szerteszét. Nyaka behúzva a gallérba. Tesze-tosza, néha elsírja magát. Csak úgy cselendzsből. Meg mert növeli a nézettséget. Locsolni is óvatjával szokott:
Húsvét táján édes szokás,
A vödörrel locsolkodás,
Nálam is van szagos kölni,
Ha rád öntöm, meg fogsz ölni?
 
A cinikus-szkeptikus Tamás nem hisz a mesékben rég. Meg a véletlenekben sem. Meg úgy általában az emberekben. Nem is szkíta az ilyen - mondjuk ki. De most lehetőséget kap a bizonyításra:
Piros tojás, fehér nyuszi,
Ez mind csak maszlag!
Gyere kislány, meglocsollak,
Oszt utána....megbeszéljük...
Végül jöjjön Feri. Az Alkoholista. A nap végén még viszi őt a lendület. Feri a húsvét hétfő igazi hőse. A magyar-szittya harcinomád őstípusa. Egy gyönyörű, sztereotíp közhellyel huszárosan begyűjti a pálmát a gyenge felhozatalban:
Zöld erdőben jártam,
Részeg vagyok, hánytam.
Most fogok eldőlni,
Nesze baszdmeg, kölni!
Kellemes Húsvéti Magyari Locsolkodást és Ünnepeket Mindenkinek!
 

12 komment

Címkék: húsvét dezső locsoló versek


süti beállítások módosítása